Σεμινάριο του Pws με τον Keda Z. Feng

Keda Z-B

Στο διήμερο σεμινάριο που διοργανώθηκε από το Photo Wedding Stories (Pws) στις 14-15/10/2013 στην Αθήνα, ο πολύ αξιόλογος Keda Z. Feng παρουσίασε  στους 70 και πλέον επαγγελματίες φωτογράφους που παρευρέθηκαν, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, το προσωπικό του ύφος, τον τρόπο που φωτογραφίζει και βέβαια το πώς φτάνει στο τελικό – εκπληκτικό – αποτέλεσμα, μέσω του post processing.
Το σεμινάριο φιλοξενήθηκε σε ένα από τα γνωστότερα ξενοδοχεία της Αθήνας, το President, όπου έγιναν και οι φωτογραφίσεις και η παρουσίαση της δουλειάς του νεαρού Μαλαισιανού φωτογράφου.
Από το Σύλλογο Επαγγελματιών Φωτογράφων Ηλείας «Φωτακτίς», οι συμμετέχοντες ήταν τρεις: Δημήτρης Παπαϊωάννου – «DELL’ ARTE papaioannou photography», Θεόδωρος Μπερτσάτος – «Bertsatos Photography» και ο Προκόπης Μανουσόπουλος, μέλος της «Manousopoulos photography».

Την πρώτη μέρα του σεμιναρίου, ο KedaZ, παρουσίασε τον τρόπο που αξιοποιεί το φως, τον χώρο και τη φωτογραφική του μηχανή (Nikon D4), φωτογραφίζοντας το μοντέλο που ποζάριζε στους καταπληκτικούς χώρους του ξενοδοχείου President. Παρατηρούσαμε όλοι με πόση μαεστρία και αυτοσυγκέντρωση, αξιολογούσε την κάθε πόζα και έβρισκε την πιο κατάλληλη γωνία λήψης, ώστε να αποδώσει με τον μοναδικό του τρόπο το θέμα.

Τη δεύτερη μέρα, η αγωνία και η περιέργεια να δούμε επιτέλους το αποτέλεσμα τψν λήψεών του, εκπληρώθηκαν με ακόμα μεγαλύτερο θαυμασμό και έκπληξη, ομολογουμένως από όλους τους παρευρισκόμενους! Τα στάδια του post processing που ακολούθησε, έκαναν την κάθε φωτογραφία να μοιάζει εντελώς μυθική! Μέσω των προγραμμάτων ψηφιακής επεξεργασίας Lightroom & Photoshop, αποθέωσε το ύφος και την ατμόσφαιρα των αρχικών λήψεων, σε έργα τέχνης.

group_Al. Tsitouridis

Φωτ: Αλέξανδρος Τσιτουρίδης_Stardust Wedding Photography

Μερικοί από τους εικονιζόμενους συναδέλφους:
Gianna Karagiorgou, Aggeliki Katsimani, Heldercoutophoto Fotografia, Giannhs Manioros, Ciprian Biclineru, Spiros Giannoulis, Giorgos Kontochristofis, Vogiatzis Michael, Vasilis Loukatos, Tasos Vasileiadis, Babis Tsoukias, Prokopis Manousopoulos, Nick Ghionis, Sakis Tsechelidis, Dimitris Papaioannou, Rui Teixeira, Γιάννης Αμύγδαλος, Daniel Ribeiro και Theo Bertsatos.