Η Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου

στις

25η Μαρτίου, Εθνική Παλιγγενεσία, Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, ο Ακάθιστος Ύμνος και Γ’ Χαιρετισμοί

Η Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, Την Υπέρμαχο Στρατηγό, που μας φέρνει στον νου τις ηρωικές μορφές του Αγώνα του 1821 οι οποίοι προσεύχονταν στο όνομά Της πριν την μάχη.

201 χρόνια μετά, εμείς ως απόγονοι εκείνων των αγωνιστών, οφείλουμε ως ελάχιστο φόρο τιμής, να μην ξεχνάμε την προσφορά τους και την τεράστια σημασία της στην Εθνική Απελευθέρωση από τον Τουρκικό ζυγό.

Ο Σύλλογός μας, θέλοντας να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στην προσφορά τους αλλά και να τιμήσει την ημέρα που είναι αφιερωμένη στην Θεοτόκο , προσκάλεσε τον «Σύλλογο Φίλων Ιστορίας Χαράλαμπος Βιλαέτης 1821» να στείλει αντιπροσωπεία στην Ακολουθία των Γ’ Χαιρετισμών στην Αρχαία Ολυμπία, στον Ι. Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου τιμής ένεκεν, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φώτη Βερβίτα και τον Σταμάτη Πολίτη, Ταμία, φορώντας την παραδοσιακή φορεσιά τους και τα αυθεντικά όπλα του Αγώνα.

Σύλλογος Φίλων ιστορίας Χαράλαμπος Βιλαέτης 1821

Ο «Σύλλογος Φίλων ιστορίας Χαράλαμπος Βιλαέτης 1821» είναι σύλλογος ιστορικής αναβίωσης, ασχολείται με τον οπλισμό, την φορεσιά και τα παρελκόμενα του αγωνιστή του ’21, τις μάχες και τα ιστορικά γεγονότα, λαμβάνει μέρος σε ταινίες, ντοκιμαντέρ και διάφορες εκδηλώσεις άνα την Ελλάδα και κάνει παρουσιάσεις οπλισμού και φορεσιάς σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Οι φορεσιές είναι πιστότατα αντίγραφα των αγωνιστών του ‘21 μέσα από διάφορες έρευνες και από αυτές που υπάρχουν σε μουσεία κλπ, ενώ ο οπλισμός είναι όλος αυθεντικός.  Πολλά από αυτά τα κειμήλια έχουν κρατηθεί στα χέρια των Αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s