Συστράτευση Δυνάμεων και Ιδεών

στις

1η Συνάντηση Φορέων για την Ηλεία | Τετάρτη 16-11-2022

«Ιστορική» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χθεσινή μέρα, όσον σφορά στην επίτευξη της πρότασης συνεργασίας που προτάθηκε από τους πέντε φορείς του Νομού μας, τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου «ΕΡΜΗΣ», τον Σύλλογο Επαγγελματιών Φωτογράφων Ηλείας «Φωτακτίς», τον  Σύλλογο Εστίασης και συναφών επαγγελμάτων «Διόνυσος», την Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηλείας και την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας.

Στην χθεσινοβραδινή συνάντηση που έγινε ενώπιον ενεργών πολιτών και επαγγελματιών του Πύργου, συζητήθηκαν τα πιο σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Νομό μας, με αφετηρία την πρωτεύουσά του τον Πύργο και όλα τα προβλήματα που είτε χρονίζουν είτε δημιουργήθηκαν τελευταία και που κρατούν την ανάπτυξη και την ευημερία των Ηλείων σε χαμηλά επίπεδα, κατατάσσοντας τον Νομό Ηλείας τελευταίο σε ανάπτυξη Νομό πανελλαδικά.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου «ΕΡΜΗΣ» Ηλίας Ξανθούλης, εκφράζοντας την αγωνία του για την κατάσταση τόσο του Νομού όσο και την πρωτεύουσάς του, επεσήμανε την σπουδαιότητα της συνάντησης των φορέων και την αναγκαιότητα να ενεργοποιηθούν όλοι, φορείς και ενεργοί πολίτες της Ηλείας, προκειμένου να βγει από το τέλμα ο Νομός και να μπορέσει να κερδίσει το χαμένο έδαφος. «Πάσχουμε από έλλειψη συντονσμού, συνέχειας και συνέπειας» τόνισε και συνεχίζοντας ανέφερε την σημασία του να ξεκινήσουμε να δρούμε με το «εμείς» και όχι με το «εγώ».

Σκοπός του άτυπου αυτού οργάνου είναι να δεχθεί όλες τις προτάσεις και ιδέες που έχουν στόχο την καθολική βελτίωση της κατάστασης, να τις ιεραρχήσει και να τις προωθήσει προς τα κέντρα εξουσίας, πρωτίστως στον Δήμο Πύργου και εν συνεχεία σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να αρχίσουν να πραγματοποιούνται.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που κάνουν την πόλη του Πύργου να υποφέρει, τόνισε την σημασία της αναβάθμισης των εισόδων την πόλης, την δημιουργία χώρων στάθμευσης, δημιουργία χάρτη πόλης, καλύτερη οργάνωση του Νοσοκομείου, την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και την επέκταση της αγοράς της πόλης προς τα ανατολικά και την ανάγκη νέων θέσεων εργασίας για τους νέους προκειμένου να μειωθεί το φαινόμενο της εγκαταλελειμμένης πόλης με τους νέους να φεύγουν εκτός για να βρουν μια καλύτερη ζωή.

Από την πλευρά της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηλείας, ο Αντιπρόεδρος Πουλακίδας Ιωάννης,  εξέφρασε την επιθυμία του να δραστηριοποιηθούν όλοι οι φορείς και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το κοινό καλό, ενώ μεταφέροντας την θέση του προεδρείου της Ένωσης δήλωσε πως ως επιστημονική ομάδα οι λογιστές βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό των πολιτών και επαγγελματιών και είναι έτοιμοι να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου αυτή η πρωτοβουλία να πετύχει τους στόχους της.

Ο Νίκος Τζαμαλής, πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και συναφών επαγγελμάτων «Διόνυσος», δηλώνοντας ικανοποιημένος και πολύ χαρούμενος για την πρώτη αυτή συνάντηση, στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε κυρίως στην ανάγκη δημιουργίας νέων συνθηκών και υποδομών ώστε ο Πύργος και η Ηλεία γενικότερα να αποκτήσουν Σχολές όπως και στην στελέχωση και λειτουργία του Νοσοκομείου. Δήλωσε τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση με την αναρχία που επικρατεί στους πεζοδρόμους της πόλης και την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία  αυτοκονήτων  και μηχανακιών και την ανάγκη να  λειτουργήσει κανονικά  το Μουσείο στην Παλαιά Αγορά της πόλης. 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Φωτογράφων Ηλείας «Φωτακτίς» Δημήτρης Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στην σημασία της αισθητικής αναβάθμισης της πόλης και της κοινωνίας γενικότερα, εστιάζοντας κυρίως στην κατάσταση των κτηρίων, των δρόμων και γενικότερα κάθε μορφής δραστηριότητας  με σκοπό την καλυτέρευση της εικόνας κυρίως των αστικών κέντρων και την αναρμόνισή της με το ήδη όμορφο και μοναδικό περιβάλλον της Ηλείας.

Επίσης τόνισε την σημασία της καλής οργάνωσης του νεοσύστατου αυτού οργάνου, με συχνή και έντονη παρουσία στα social media και την προβολή των δραστηριοτήτων και των ενεργειών του προκειμένου να ενεργοποιηθούν ακόμα περισσότεροι φορείς και πολίτες!

Την αγωνία του και την ανάγκη να μπεί νέος κόσμος στην πόλη τόνισε ο Κώστας Πετρόπουλος, εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας. Ακόμα και αν πολλοί επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων έρχονται στον Πύργο και επισκέπτονται την πόλη μας, πρόταση που έγινε πράξη κατά την θητεία του ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου «ΕΡΜΗΣ» και επί δημαρχίας Γ. Λιατσή, εντούτοις είναι ελάχιστοι σε σχέση με όσους καταφθάνουν και επισκέπτονται την Αρχαία Ολυμπία.  Ο Πύργος είναι μια έρημη πόλη και έχουμε χρέος να κάνουμε την προσπάθειά μας προκειμένου να την ξαναζωντανέψουμε!

Από το κοινό της συνάντησης, τοποθετήθηκαν οι Κώστας Αθανασόπουλος, πρώην μέλος του Ε.Σ. Πύργου «ΕΡΜΗΣ», ο Λευτέρης Βαρουξής, υποψήφιος Βουλευτής,  ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου Αθανάσιος Μπέλτσος,  ο επιχειρηματίας Απόστολος Χήνος , η έμπορος Θεοδοσία Χρυσανθακοπούλου, ο Θανάσης Μπούκλης (μέλος του Συλλόγου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», η Έρη Μιχαλακοπούλου Ασφαλιστική Σύμβουλος, ο Σταύρος  Τσιπολίτης (Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας  – ΣΕΤΤΗΛ).

Όλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία της συνάντησης, καταθέτοντας τις προτάσεις και τις ιδέες τους για να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα δράσεων και ενεργειών του συντονιστικού οργάνου.

Η επόμενη συνεδρίαση με ακόμα περισσότερες συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Ε.Σ. Πύργου «ΕΡΜΗΣ», στις 23/11.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s