«Αφιέρωμα στους Σλήμαν και Βέντρις στην Ολυμπία»

στις

Οι δύο πρωτοπόροι με προσφορά στον Ελληνικό Πολιτισμό

Μία ενδιαφέρουσα επετειακή εκδήλωση, αφιερωμένη σε δύο μεγάλους πρωτοπόρους της αρχαιολογικής και της γλωσσικής έρευνας του Ελληνικού χώρου, θα φιλοξενηθεί στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου. Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 200 ετών από την γέννηση του οραματιστή ερασιτέχνη Αρχαιολόγου Ερρίκου Σλήμαν και 100 ετών από την γέννηση του ανθρώπου που αποκρυπτογράφησε την Γραμμική Β’ γραφή, του Μάικλ Βέντρις, η επετειακή εκδήλωση είναι ένα αφιέρωμα στους δύο αυτούς φιλέλληνες και εργάτες του Ελληνικού Πολιτισμού.

Το επετειακό αυτό αφιέρωμα θα λάβει χώρα στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας (στον χώρο των εκδηλώσεων, στο ισόγειο) το απόγευμα της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου 2022, στις 19.00, ενώ η παρουσίαση θα γίνει με συντονισμό του Γεωργίου Κουρκούτα, φιλολόγου και συγγραφέα και Γ. Γραμματέα του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» και του Δημήτρη Παπαϊωάννου, φωτογράφου και Προέδρου του Συλλόγου Επαγγελματιών Φωτογράφων Ηλείας «Φωτακτίς». Η εκδήλωση γίνεται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» και του Συλλόγου Επαγγελματιών Φωτογράφων Ηλείας «Φωτακτίς», ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας.


Το 2022 συμπληρώθηκαν 200 έτη από την γέννηση του Γερμανού εμπόρου και ερασιτέχνη αρχαιολόγου Ερρίκου Σλήμαν, το έτος 1822, ο οποίος  πραγματοποίησεανασκαφικές έρευνες σε Τροία και Μυκήνες, σε μια εποχή που όλοι θεωρούσαν τις περιγραφές του Ομήρου μυθεύματα,  αλλά και 100 έτη από την γέννηση του Βρετανού αρχιτέκτονα Μάικλ Βέντρις, που το 1952 αποκρυπτογράφησε την Γραμμική Β’ και προσέφερε στην Ελληνική γλώσσα νέες ιστορικέςδιαστάσεις. 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s